Ürünlerimiz Bodrum Yalıkavak Yöresi HerbaFarm Çiftliği’nde yetiştirilen meyve ağaçlarında toplanan meyveler ile üretilmiştir.

Yapımlarında hiçbir katkı maddesi ya da rafine şeker kullanılmamıştır.

HerbaFarm Öğütülmüş Keçiboynuzu

 

Keçiboynuzu ağaçlarından toplanarak çekirdekleriyle birlikte öğütülmüş, kurutulmuş keçiboynuzu meyvesi; bileşiminde kalsiyum, demir, potasyum, sodyum, vitamin B6 ve rafine olmamış şeker içerir.

Enerji deposu ve doğal vitamin, mineral kaynağıdır. Her sabah bala, yoğurda, müsliye bir çorba kaşığı eklenerek tüketilebilir. Kek, kurabiye yapılır.

Gluten içermez. Kavanoz 225 gram / Kutu 200 gram

HerbaFarm Ürünleri Online Satışta

 

HerbaFarm Çiftliği’nin ürünleri Öğütülmüş Keçiboynuzu, Keçiboynuzu Özü ve Nar Ekşisi hiçbir katkı maddesi olmadan doğal ve geleneksel yöntemler ile hazırlanmıştır.

Sınırlı sayıdaki ürünlerimizden satın almak isterseniz;

Hepsiburada sanal mağazamızdan ya da

info@herbafarm.com.tr e-posta adresimizden

bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mail ile ya da websitemizdeki iletişim formu üzerinden yapılan ürün alımlarında 60 TL üzeri kargo bedava.

HerbaFarm Nar Ekşisi

 

Nar ağaçlarından toplanıp sıkılan suyu, odun ateşinde karıştırılarak uçurulan nar ekşisi, geleneksel yöntemlerle hazırlanmıştır.

Nar suyundaki antioksidan miktarı; kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre 3 kat daha fazladır. C vitamini yönünden zengindir. Vücut için önemli mineraller olan demir ve potasyum içeriğine sahiptir.

Yüksek tansiyon ve kardiyolojik sorunların giderilmesinde fayda sağlar. Kolesterol düşürücü özelliği vardır. Enerji verir ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Nar ekşisi bitkisel kürlerde özellikle bal, pekmez gibi ürünlerin yerine kullanılır. Zayıflama konusunda birçok yararı bulunur ve diyet yemeklerinde önerilir. 1 yemek kaşığı nar ekşisi 35 kalori içermektedir. Nar ekşisinin doğal olanı kilo aldırmaz. Salata ve yemeklere lezzet katar.

Gluten içermez. 135 ml

HerbaFarm Keçiboynuzu Özü

 

Keçiboynuzu ağaçlarından toplanarak çekirdekleriyle birlikte öğütülmüş, kurutulmuş keçiboynuzu meyvesinin geleneksel yöntemlerle odun ateşinde, şeker eklenmeden uzun süre kaynatılmasıyla elde edilmiştir.

Bileşiminde kalsiyum, demir, potasyum, sodyum, vitamin B6 ve rafine olmamış şeker içerir. Enerji deposu, doğal vitamin ve mineral kaynağıdır. Her sabah yoğurda, müsliye bir tatlı kaşığı eklenerek tüketilebilir. Kek, kurabiye yapımında şeker yerine kullanılabilir.

Kansızlığa en faydalı pekmezdir, aynı zamanda kanı temizleyerek damarların açılmasını sağlar. Akciğer dostudur, nefes darlığına iyi gelir. Alerjik rahatsızlıklara ve astım hastalıklarına faydalıdır. Enerji vererek zindelik sağlar. Kalsiyum içerdiğinden iskelet sistemini sağlıklı tutar.

Gluten içermez. 135 ml

Keçiboynuzlu Kurabiye Tarifi

Glutensiz ve Şeker İlavesiz!

Malzemeler:

1,5 su bardağı HerbaFarm Öğütülmüş Keçiboynuzu

2 su bardağı glutensiz un

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı bal veya pekmez

100 gr tereyağ

1 paket kabartma tozu

*İsteğe bağlı – dövülmüş badem veya ceviz

Yapılışı:

Önce yumurta ve tereyağı iyice yoğrulur, bal eklenip yoğurmaya devam edilir. Ardından sırasıyla glutensiz un, öğütülmüş keçiboynuzu, kabartma tozu ve son olarak dövülmüş badem veya ceviz eklenip yoğurmaya devam edilir. Hamura, kurabiye kalıpları ile şekiller verilerek yağlanmış veya pişirme kağıdı olan fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ara sıra kontrol edilerek 15-20 dk pişirilir.

Keçiboynuzlu Kek Tarifi

Glutensiz ve Şeker İlavesiz!

Malzemeler:

2 su bardağı HerbaFarm Öğütülmüş Keçiboynuzu

1,5 su bardağı glutensiz un

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı bal veya pekmez

1/2 çay bardağı doğal sızma zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

2 adet orta boy rendelenmiş havuç

* İsteğe bağlı – dövülmüş badem veya ceviz

Yapılışı:

Sırasıyla yumurta, bal, zeytinyağı, dövülmüş badem veya ceviz ve süt bir kaba dökülerek karıştırılır. Öğütülmüş keçiboynuzu ve glutensiz un eklenir. Ardından kabartma tozu ve tarçın eklenerek iyice karıştırılır. En son rendelenmiş havuç eklenerek hazırlanan karışım yağlanan kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 20-25 dk pişirilir.

X