Ürünlerimiz Bodrum Yalıkavak Yöresi HerbaFarm Çiftliği’nde yetiştirilen meyve ağaçlarında toplanan meyveler ile üretilmiştir.

Yapımlarında hiçbir katkı maddesi ya da rafine şeker kullanılmamıştır.

HerbaFarm Öğütülmüş Keçiboynuzu

 

Keçiboynuzu ağaçlarından toplanarak çekirdekleriyle birlikte öğütülmüş, kurutulmuş keçiboynuzu meyvesi; bileşiminde kalsiyum, demir, potasyum, sodyum, vitamin B6 ve rafine olmamış şeker içerir.

Enerji deposu ve doğal vitamin, mineral kaynağıdır. Her sabah bala, yoğurda, müsliye bir çorba kaşığı eklenerek tüketilebilir. Kek, kurabiye yapılır.

Gluten içermez. Kutu 200 gram

Sınırlı sayıdaki ürünlerimizden satın almak isterseniz;

Hepsiburada sanal mağazamızdan ya da info@herbafarm.com.tr e-posta adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mail ile ya da websitemizdeki iletişim formu üzerinden yapılan ürün alımlarında 60 TL üzeri kargo bedava.

Keçiboynuzlu Kurabiye Tarifi

Glutensiz ve Şeker İlavesiz!

Malzemeler:

1,5 su bardağı HerbaFarm Öğütülmüş Keçiboynuzu

2 su bardağı glutensiz un

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı bal veya pekmez

100 gr tereyağ

1 paket kabartma tozu

*İsteğe bağlı – dövülmüş badem veya ceviz

Yapılışı:

Önce yumurta ve tereyağı iyice yoğrulur, bal eklenip yoğurmaya devam edilir. Ardından sırasıyla glutensiz un, öğütülmüş keçiboynuzu, kabartma tozu ve son olarak dövülmüş badem veya ceviz eklenip yoğurmaya devam edilir. Hamura, kurabiye kalıpları ile şekiller verilerek yağlanmış veya pişirme kağıdı olan fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ara sıra kontrol edilerek 15-20 dk pişirilir.

Keçiboynuzlu Kek Tarifi

Glutensiz ve Şeker İlavesiz!

Malzemeler:

2 su bardağı HerbaFarm Öğütülmüş Keçiboynuzu

1,5 su bardağı glutensiz un

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı bal veya pekmez

1/2 çay bardağı doğal sızma zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

2 adet orta boy rendelenmiş havuç

* İsteğe bağlı – dövülmüş badem veya ceviz

Yapılışı:

Sırasıyla yumurta, bal, zeytinyağı, dövülmüş badem veya ceviz ve süt bir kaba dökülerek karıştırılır. Öğütülmüş keçiboynuzu ve glutensiz un eklenir. Ardından kabartma tozu ve tarçın eklenerek iyice karıştırılır. En son rendelenmiş havuç eklenerek hazırlanan karışım yağlanan kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 20-25 dk pişirilir.