HERBAFARM AKADEMİ

2018 EĞİTİMLER

Ziraat Müh. ve Organik Tarım Danışmanı Nurhayat Bayturan ile

ORGANİK TARIMA GİRİŞ ATÖLYESİ

23 Eylül 2018, 10:00 – 17:00

Gökçebel Köyü, Yalıkavak – Bodrum

Yalıkavak, Gökçebel Dağları’ndaki Organik Sertifikalı HerbaFarm Çiftliği’nde 10 yıldır doğal yaşamı deneyimleyen, Otacı Bitkisel Ürünler Kurucularından Ecz. Meltem Kurtsan, Eylül ayında Ziraat Müh. ve Organik Tarım Danışmanı Nurhayat Bayturan’ı konuk ediyor.

Üretici olarak organik / ekolojik / biyolojik tarıma geçişi nasıl yapabiliriz?
Tüketici olarak organik ürünler hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir?
HerbaFarm’ın organik tarım yolculuğunun hikayesi.

Atölye Programı

Neden organik tarım yapmalıyız?
Organik tarımda geleneksel tarımdan farklı neler yapılır?
Herkes organik tarım yapabilir mi?
Organik tarım metotları nelerdir?
Organik tarıma nasıl geçebiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz?
Organik tarım sürdürülebilir mi?
Organik tarımda zararlılar ve hastalıklarla mücadele etme yöntemleri nelerdir?
Tarımsal bir işletme organik olarak sertifikalanabilmek için neler yapmalıdır?
Tüketici olarak sürdürülebilirliğe nasıl katkıda bulunuruz?
Tüketici olarak organik ürünler alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Atölye Kayıt Ücreti: 420 TL

Erken Kayıt Ücreti: 380 TL

Erken Kayıt için Son Gün: 15 Ağustos 2018

Atölye ücretine, HerbaFarm’ın organik sertifikalı ürünleri ile hazırlanmış öğle yemeği, çay, kahve ve bitkisel çay ikramları dahildir.

Organik Tarıma Giriş Atölyesi Kayıt Formu

Organik Tarıma Giriş Atölyesi’ne katılmak için lütfen aşağıdaki linkte yer alan kayıt formunu doldurunuz. Teşekkürler.

Ziraat Müh. ve Organik Tarım Danışmanı Nurhayat Bayturan Kimdir?

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitiren Nurhayat Bayturan, Türkiye’de organik üretimde faaliyet gösteren ilk (1990) kontrol organının: Institüt für Marktökologie GmbH’nın (IMO) kurucusu, müdürüdür. Bunun yanısıra şirkette ayrıca kontrolör ve sertifikerlik yapmış, eğitimler vermiştir. Kendisi, Türkiye’de organik sektöründeki ilk kontrolördür. Türk Organik Tarım Yönetmeliği’nin hazırlanması sürecinde çalışan ekip içinde bulunmuştur.

IMO’nun 20 yıl yöneticiliğine ek olarak, Türk Organik Tarım Yönetmeliği’ne ve diğer yönetmeliklere göre -Japon, Avrupa Birliği, ABD- kontrol ve sertifikalamalar yapmıştır. Tüm bu süreçlerde; yurtdışında, yurtiçinde çok sayıda eğitimlere, fuarlara katılmış, eğitimler vermiş; çok sayıda kongre ve panelde konuşmacı olarak bulunmuştur.

Kendisi, bizzat 20 yıl boyunca kontrolörlük de yapmayı tercih ettiği için: Türkiye’nin tüm bölgelerinde organik üretim yapan tarımsal işletmeleri, ürün işleyen işletmeleri, ihracat şirketlerini; yönetmeliklere ve birlik talimatlarına -Bio Suisse, Demeter, vb.- göre kontrol etmiştir.

20 yılın sonunda, organik üretimin diğer ayağı olan danışmanlık hususunda faaliyet göstermeye karar vermiştir. 2012 yılından itibaren organik üretim konusunda yurt içi ve yurt dışında danışmanlık hizmetleri ve eğitimler vermektedir. Çevre ve ekolojik yaşamı destekleme derneklerinde gönüllü olarak çalışmaktadır.

X